Wat Is CrossFit 2017-07-18T21:13:13+00:00

Wat Is CrossFit

CrossFit is constant gevarieerd, functioneel trainen onder een relatief hoge hartslag. CrossFit combineert elementen uit gewichtheffen, gymnastics en cardio om een dagelijkse training te maken genaamd de “WOD” ofwel “Workout Of the Day”. CrossFit is simpelweg het beste fitnessprogramma wat er bestaat om écht fit en sterk te worden.

De dagelijkse WOD bij Black Angels Crossfit is geschikt voor iedereen. Jong of oud, ervaren of beginner. De WOD is te schalen naar ieder zijn niveau zodat er toch intensief maar vooral veilig getraind kan worden. Oefeningen die tijdens een WOD gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld: squats, deadlifts, snatches, shoulder presses , touwklimmen, coretraining, rennen, roeien, springen en nog veel meer. Iedere training is anders en constant gevarieerd, want routine is de vijand bij CrossFit! De WOD’s worden in kleine groepen uitgevoerd onder de begeleiding van ervaren CrossFit trainers.

Wij horen vaak “ik kom wel terug als ik conditie heb”. Maak je geen zorgen, die conditie bouw je met CrossFit heel snel op. “Ik ben bang dat ik van krachttraining als vrouw van die grote schouders krijg”. No worries, met CrossFit zal je dat zeker niet krijgen. “CrossFit is veel te zwaar en te blessure gevoelig”. Slechte coaching zorgt voor blessures en CrossFit is voor iedereen te doen. “CrossFit is een cult”. Met CrossFit krijg je een tweede familie erbij , vrienden voor het leven. Totaal verschillende mensen die allemaal dezelfde passie hebben, CrossFit. Deze mede CrossFitters zullen ervoor zorgen dat jij elke WOD 100% zal geven.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een gratis proefweek, ervaar zelf wat CrossFit is en wat het kan betekenen voor jou!