Testimonial John 2017-01-12T21:16:10+00:00

Testimonial John

Waarom Crossfitten bij Black Angels Crossfit?

Mijn naam is John Broeren, ik ben 45 Jaar.

Begin 2011 ben ik tijdens een leuk tubing uitje met mijn vrouw en kinderen ongelukkig terecht gekomen. Vrijwel direct daarna kreeg ik ernstige klachten in mijn onderrug. Omdat ik niet iemand ben die snel naar de huisarts gaat met een pijntje, heeft dit ruim een half jaar geduurd. Doordat ik steeds meer pijnstillers nodig had en ook steeds verder beperkt werd in mijn dagelijks leven, ben ik op een gegeven moment toch maar naar mijn huisarts gegaan om zwaardere pijnstillers te vragen en fysiotherapie. Welke pijnstillers ik ook nam, de pijn werd alleen maar erger en al snel zat ik aan de maximale dosis morfine. Fysio hielp alleen nog maar tijdelijk en ik ging steeds verder achteruit. Ook kreeg ik steeds meer last van uitvalsverschijnselen die gepaard gingen met hevige pijn in mijn linkerbeen en -voet. Met mijn jonge kinderen kon ik eigenlijk niets leuks meer doen en optillen ging al helemaal niet meer. Het lopen ging steeds moeilijker, een afstand van 300 meter was al een hele opgave om af te leggen. Nadat er een MRI scan van mijn rug was gemaakt, werd duidelijk dat het om een zeer zware hernia ging waardoor de zenuwen in mijn rug bekneld werden. Er was voor mij nog maar een oplossing, opereren en een lange revalidatie. Garantie dat het allemaal goed zou komen kreeg ik niet, maar ik had geen andere keuze.

Op 12 september 2012 was het zover, de operatie was achter de rug en een lange revalidatie was begonnen. 10 weken lang volledig gestrekt op bed, elk uur even een rondje lopen in de huiskamer, maximaal 5 minuten en dan weer in bed. Na 3 weken mocht ik voor het eerst weer een paar minuten gaan zitten.

Na een revalidatie van een jaar met twee keer in de week fysiotherapie kon ik langzaam weer leuke dingen gaan doen met mijn vrouw en kinderen. Doordat ik lange tijd heel veel pijn heb gehad was ik zeer bang om ook maar iets op het gebied van sport te doen. Ik wilde wel maar de angst om opnieuw last van mijn rug te krijgen was groot.

Uiteindelijk heeft Jolanda, mijn vrouw, een afspraak gemaakt bij Black Angels Crossfit.

Begin mei 2014 kreeg ik van Haroen mijn eerste CrossFit les. Na een korte toelichting bij mijn geschiedenis aan Haroen, zei hij: “Dat komt goed, maak je niet druk we passen de WOD gewoon aan”. WOD??? Wat is een WOD, dacht ik. Voor mij werd al snel duidelijk dat ik eigenlijk niets, maar dan ook echt niets meer kon en mijn gezondheid en conditie er slecht aan toe waren. Pull-ups, push-ups, sit-ups , box jumps enz. Alles was voor mij een uitdaging en alles was enorm zwaar!!! Maar bij Black Angels Crossfit weten ze hoe ze hier mee om moeten gaan, alle oefeningen werden voor mij aangepast en Haroen, Erik, Karsten en ook de andere trainers hielden mij goed in de gaten en wisten mij steeds weer opnieuw te motiveren om door te gaan. Evenals de mensen die er al trainden, zij moedigden mij steeds weer aan om vol te houden, wat een sfeer en wat een community!!

Ik train nu ruim anderhalf jaar bij Black Angels Crossfit en ik kan wel zeggen dat dit mijn leven compleet heeft veranderd. Door het sporten, nu drie tot vier keer in de week, ben ik 22 KG gewicht kwijt, ik ben fitter dan ik ooit geweest ben en ik kan alles weer doen wat ik maar wil. De angst om opnieuw last te krijgen van mijn rug is compleet weg, mijn zelfvertrouwen is weer terug en ook de leuke sportieve dingen kan ik allemaal weer doen, samen met mijn vrouw en kinderen.

Black Angels Crossfit is een mooie, grote en gezellige box waar ze weten wat je nodig hebt om weer gezond en fit te worden en te blijven, of je nu jong of oud bent, met of zonder handicap, je bent er welkom.

Black Angels Crossfit bedankt!