Testimonial Marilla 2017-01-12T21:16:10+00:00

Testimonial Marilla

Hallo,
Ik ben Marilla van Lokven en 25 jaar oud. Ik ben moeder van een 3 jarige dochter en woon samen met mijn vriend in Pijnacker.
Ik ben geboren met een erbse parese, wat in houd dat ik bij mijn geboorte klem heb gezeten en ze mij eruit hebben moeten trekken. Door dat trekken hebben ze bij mij de 5e en 7e zenuw in mijn nek afgescheurd en mijn schouderblad gescheurd. Mijn rechter arm was verlamd. Toen ik 3 maanden was hebben ze een zenuwtransplantatie gedaan vanuit mijn kuiten naar mijn nek en een spier vanuit mijn schouder omgelegd. Hierdoor kan ik mijn arm voor een heel groot gedeelte weer gebruiken. Wel heb ik er veel minder kracht in en kan ik sommige bewegingen niet.
In mijn leven tot nu toe, heb ik paard gereden en heb ik 16 jaar aan handbal gedaan. Helaas zijn hierdoor mijn knieën kapot gegaan en kan ik geen ren sporten meer uitoefenen.

Na mijn zwangerschap wilde ik heel graag weer een sport gaan doen om fitter/gezonder en lichter te worden. Ik kwam toen terecht bij een fitness school, waar ik met veel energie en wil mee begon. In het begin wilde ze wel mee kijken naar welke oefeningen voor mij met mijn beperking mogelijk waren maar na een aantal trainingsschema’s zeiden ze tegen mij; dan train je je armen toch niet als het niet lukt…. Daar gingen mijn motivatie en wilskracht!!

2,5 jaar verder kwamen Terry en Sabine, 2 goede vrienden, naar mij toe met hun verhalen over crossfit. Ze waren super enthousiast over de sport en vroegen of ik ook een keer mee ging. Veel twijfels had ik zeker maar hun wisten het zeker… CrossFit is ook wat voor jou maril, ze kunnen alle oefeningen aanpassen naar wat je wel kan… Ik ben echt iemand van eerst zien dan geloven en dus ging ik een keer mee.

Die maandag ochtend zal ik echt niet vergeten. Met lood in mijn schoenen en zo onzeker als wat ging ik naar de CrossFit toe. Toen ik daar binnen kwam werd ik gelijk door iedereen gedag gezegd, ipv aangekeken worden van joh wat Kom jij hier doen. De trainers namen gelijk de tijd voor me en gingen gelijk kijken of de WOD van die dag aangepast moest worden voor mij. Ik kon gewoon heel de wod mee doen en daar waar ik het niet kon bedachten ze wat anders voor mij. Geweldig vond ik het!

Nu bijna een maand verder kan ik zeggen het is nog steeds geweldig! had mij vroeger niet verteld dat ik sporten zo leuk en misschien wel verslavend zou vinden. Ik ga 3x per week en iedere wod zijn de trainers weer zo creatief om de wod voor mij in te schalen en oplossingen te bedenken voor de dingen die ik niet kan.

Ik ben Black Angels Crossfit en hun trainers zo ontzettend dankbaar voor hun hulp, tijd en energie die ze in mij willen steken. En daarnaast ook zo blij met alle crossfitters binnen de box voor dat warme welkom!

Mocht je twijfelen of dit wat voor jou is of dat je het wel kan. Kom dan alsjeblieft een keer kijken of meedoen en je zult zien, crossfit is echt voor iedereen!